Falkenposten 2019 delades ut i alla hushåll i Pedersöre i början av november 2019. Tidningen har nu också publicerats på nätet. Du kan läsa den på Issuus sidor. Vi har tyvärr inte mera möjlighet att bädda in den på vår hemsida.

Rätt svar i ordflätan var Kastsektor. Pristagarna utsågs genom lottdragning bland alla rätta svar. Ullamaxköpkorten tillföll Lisa Grannas, Heidi Ahlskog och Jeanette Kiisk.

 Tidigare upplagor kan du läsa i Falkenpostens arkiv.


Falkenposten 2018 delades ut i alla hushåll i Pedersöre i mitten av november.

Korsordets rätta svar var SPÅRKALLE. Det kom in 28 svar och Ullmax-presentkort har lottats ut enligt följande;

50 euro: Maria Sarojini, Jakobstad, 30 euro: Siv With, Purmo 20 euro: Gunvor Lassila, Bäckby. Ni får korten på posten.

Tidningen och tidigare upplagor kan du läsa här  i Falkenpostens arkiv.


Falkenposten 2017 delades ut i alla hushåll i Pedersöre från och med 17.11. Du som inte bor i Pedersöre kan läsa den här via vår hemsida. Tidigare upplagor kan du läsa i Falkenpostens arkiv.

Vinnarna i korsordstävlingen har utsetts. Följande erhåller Ullmax-presentkort på posten; 50€ Gun-Viol Hummelgård, Esse, 30€ Lena Kanckos, Esse och 20€ Håkan Björklund, Lillby.

Sänd gärna feedback på tidningen via vårt kontaktformulär.


Falkenposten 2016 delades ut i alla hushåll i Pedersöre från och med farsdagshelgen. Du som inte bor i Pedersöre kan läsa den här via vår hemsida.

Vinnarna av Ullmaxköpkort i Falkenpostens ordfläta 2016 blev Elisabeth Granlund (50 euro), Marita Järn (30 euro) och Ann-Mari Viita-aho (20 euro). Vinnarna har fått sina köpkort per post. Nyckelordet var Emitbricka som är orienterarnas elektroniska tävlingskort.

Sänd gärna feedback på tidningen via vårt kontaktformulär.


Föreningen ger årligen ut Falkenposten. Tidningen delas ut till alla hushåll i Pedersöre.

Falkenposten 2015 delades ut i slutet av november 2015.

I tävlingen "Hittar du i Pedersöre" deltog nio personer varav fyra hade allt rätt. Priserna lottades ut bland dessa och Håkan Björklund får ett Ullmax köpkort om 50 euro, Marita Järn ett köpkort om 30 euro och Gunilla Björklund ett om 20 euro.

Det rätta svaret är;

A - 8 bilden är från rastplatsen vid Nådjärv längs vägen mellan Purmo och Överesse.
B - 17 tunneln under Terjärvvägen vid skidcentret i Lappfors.
C - 5 gamla avstjälningsplatsen bredvid omfartsvägen. I bakgrunden skymtar Snellmans fabriksområde och man ser också att fotografen befinner sig på en höjd.
D - 7 tegelhuset där Aktia hade sitt kontor står i Överesse
E -15 gårdsgruppen Lampi invid Sju sjöars leden.
F - 4 Bron över Strömfåran nära Lagmansgården i Östensö. Bakom lupinerna skymtar en båtstege för här finns en liten båthamn. Bron revs i höstas.
G - 9 Stinas holmarna i Purmo. Näcken är väl inte bofast här men det syns att det finns flera vattenfåror och klippor.
H - 6 Föusfiness i Överesse. Välkommen-skylten syns inte så bra på bilden men föuset syns från stamvägen.
I - 1 klockstapeln vid bykyrkan i Forsby. Den finns invid landsvägen till Purmo
J - 12 simstranden i Nars. Bryggan vid Sexsjö (13) är inte så här stor.

För er som inte fått Falkenposten i postlådan så kan den även läsas som en riktig webbtidning. Observera att i webbtidningen ingår Christop Treiers kolumn i dess helhet. Tyvärr hade slutet av kolumnen fallit bort från den tryckta tidningen.

Sänd gärna feedback på tidningen via vårt kontaktformulär.


Falkenposten 2014 delades ut sista veckan i november. För er som inte får den i postlådan så kan den även läsas som en riktig webbtidning.

Pristagarna i ordflätan har korats och de har fått sina priser. Fotoorienteringen hade sin rätta rad i tidningen men för dem som inte lyckats hitta platserna så kommer här en utförligare facit. Bild A - Esse å i Överesse. Bild B - Utterleden vid Bockabron i Kiisk. Den nya grillkotan syns i bakgrunden. Bild C - Centralidrottsplanen i Bennäs. Bild D - Dammbron vid Stinasholmarna i Purmo. Bild E - Uttereleden vid Gäddsjön i Esse. Bild F - Sandsund nya vandringsled som svänger bort från Bennäsvägen och korsar järnvägen i bakgrunden. Bild G - Vägvisningen till Mosavattnet. Bild H - Grillkota i Forsbyskogarna. Bild I - Intressant stenformation på stenmur nära Lappforsvägen strax utanför Överesse. Bild J - Kota invid Klacken i Lillby. Stängslet runt området syns i bakgrunden.


Falkenposten som gavs ut hösten 2013 kan du också läsa på webben.


Falkenposten som gavs ut hösten 2012 kan du också läsa på webben.

Den kan även läsas via nedanstående pdf-filer

Del 1 (sidorna 1 - 17)

Del 2 (sidorna 18 - 28)

Del 3 (sidorna 29 - 40)

Del 4 (sidorna 41 - 47)

Del 5 (sidorna 48 - 52)

 


Falkenposten 2011 som PDF-fil


 

Share

 

 <<  < Juni 2021 >   >>
MTOTFLS
16
I dag är det 16.6.2021