Start i terrängcupen.Terrängcupen 2017 har startat och det med besked. På tisdagskvällen deltog hela 147 barn och ungdomar i tävlingen som hölls vid Sportis i Bennäs. Det torde vara rekordmånga deltagare.

Banorna gick runt Sursikbacken och de yngsta fick springa ett varv runt en 600 meter lång bana. De barn som fyller 8 i år fick ta två varv runt samma bana medan de äldsta, från 12 år, tog en längre vända på 2 kilometer.

Alla som sprang fick både trip och en silversked vid målgången.

Flickor 2008 och äldre sprang tillsammans 1,2 eller 2 kilometer.Till och med Knatteutskottet, som arrangerade tävlingen, togs på sängen av de många deltagarna; av 150 tripförpackningar blev bara 3 kvar i lådan. Vädret är alltid lika svårt att förutspå den här årstiden och det blåste en iskall vind på Surskibacken. Solen sken i alla fall och humöret var det inget fel på. 

Nästa gång blir tisdagen den 11 april klockan 18.30 och då sker terrängcupsstarten vid Kållby-Heimbacka skola. Där är det två olika sträckor som gäller. De som vill delta kan börja anmäla sig på plats en halvtimme före start. Innan dess är det Landsvägs-DM 8 april i Jakobstad.

Share

 

 <<  < April 2020 >   >>
MTOTFLS
7
I dag är det 7.4.2020