Orienteringssektionen har verksamhet för alla åldrar, från barn till veteraner. Både nybörjare och erfarna orienterare kan delta i verksamheten. Vi vill att orientering ska kunna vara en livslång aktivitet i olika former.

Orienteringssektionen har verksamhet året om. Våra orienterare orienterar till fots, med skidor och på cykel. Under grundträningsperioden ordnas inneträningar, gemensamma länkar och läger. Under tävlingssäsongen ordnar vi klubbträningar i olika orienteringsformer. Vi är medarrangör i den lokala motionsorienteringen Skärmjakten, där det finns banor för både nybörjare och erfarna.

Under våren och försommaren ordnar vi orienteringskola för knattar och juniorer i olika åldrar på olika platser i kommunen. Till orienteringskolan är både nybörjare och de som har mera erfarenhet välkomna. Vår målsättning för orienteringskolan är att lära ut grunderna i orientering.

De juniorer som vill prova på att tävla kan delta i de träningstävlingar, ekorrstigstävlingar, som arrangeras i samarbete med de övriga föreningarna i nejden.

Sektionen arrangerar årligen en nationell tävling. Vi arrangerar även regelbundet DM i någon av de olika orienteringsformerna.

Föreningens orienterare deltar med framgång i nationella tävlingar, DM, FSOM och FM-tävlingar.

 

Share

 

 <<  < Januari 2020 >   >>
MTOTFLS
22
I dag är det 22.1.2020